Je raskat binnenhouden? Tips en tricks voor het gebruik van kattengaas

kattengaas raskat binnen houden

Je raskat binnenhouden? Tips en tricks voor het gebruik van kattengaas

Als eigenaar van een raskat weet je dat het belangrijk is om je huisdier veilig binnen te houden. Dit kan soms een uitdaging zijn, vooral als je kat een natuurlijke neiging heeft om te ontsnappen of als je in een gebied woont waar veel verkeer of roofdieren zijn. Een manier om je kat veilig te houden is door kattengaas om je tuin of balkon te installeren.

Wat is kattengaas?

Kattengaas is een speciaal gaas dat is ontworpen om raskatten binnen te houden en te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Het gaas heeft kleine openingen, zodat katten er niet doorheen kunnen glippen of klimmen en wordt bevestigd aan de schutting door middel van stevige stalen beugels (verkrijgbaar in 2 varianten). Kattengaas is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen weer en wind en dat niet roest. Het is verkrijgbaar in verschillende maten voor zowel tuin als balkon.

Je raskat binnenhouden met kattengaas

Kattengaas is een investering die veel voordelen met zich meebrengt. Ten eerste is het essentieel voor de veiligheid van je kat. Het voorkomt dat ze kunnen ontsnappen en daardoor gewond raken of verloren gaan. Dit is vooral belangrijk als je in een drukke stad woont of in de buurt van een natuurgebied met roofdieren. Met kattengaas hoef je je geen zorgen te maken dat je kat de wijde wereld intrekt zonder jouw toezicht.

Daarnaast kan kattengaas je ook veel geld besparen op onverwachte dierenartskosten. Katten zijn nieuwsgierige dieren die graag op ontdekkingstocht gaan, en dit kan soms tot ongelukken leiden. Als je kat ontsnapt en gewond raakt of ziek wordt, kunnen de dierenartskosten hoog oplopen. Door kattengaas te installeren, kun je deze kosten vermijden en jezelf de stress besparen van het zoeken naar je geliefde viervoeter.

Dus, of je nu in een stedelijk gebied woont of in de buurt van een natuurgebied, het is altijd verstandig om kattengaas te overwegen voor de veiligheid en gezondheid van je kat.

Hoe installeer je kattengaas?

Het installeren van kattengaas is een vrij eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Het eerste wat je moet doen is de juiste maat kattengaas kopen voor de grootte van je tuin of balkon. Met een voordeelpakket ontvang je automatisch de juiste hoeveelheid beugels bij het gaas. Meet de lengte en breedte van het gebied waar je het gaas wilt installeren en bevestig deze aan de beugels met behulp van tie-rips.

Als eigenaar van een raskat wil je er alles aan doen om je huisdier veilig en gelukkig te houden. Het installeren van kattengaas is een effectieve manier om je kat veilig binnen te houden en onverwachte dierenartskosten te voorkomen.

Bekijk ons kattengaas assortiment:

 • Cathappy Kattengaas – Rol

  0,00735,95
 • Cathappy kattengaas – Voordeelpakket

  134,95599,95
 • Cathappy kattengaas Beugel – Hoog

  24,95
 • Cathappy kattengaas Beugel – Plat

  24,95

Share this post


Toegevoegd aan winkelmand: