Vogelwering zonnepanelen: 3x bescherming tegen overlast door vogels

solarguard pro vogelwering zonnepanelen

Vogelwering zonnepanelen: 3x bescherming tegen overlast door vogels

Het is een veelvoorkomend probleem: vogels die onder je zonnepanelen nestelen. De ruimte onder de panelen is een ideale plek voor vogels om te broeden, omdat het er warm en beschut is. Hoewel het gezellig kan zijn om vogels als huisgenoten te hebben, kan het nestelen van vogels onder je zonnepanelen nadelige gevolgen hebben voor je panelen en zelfs gevaarlijk zijn. In dit artikel richten we ons op Birdstop, een oplossing om schade aan je zonnepanelen te voorkomen.

In dit artikel bespreken we 3 verschillende oplossingen om vogels bij uw zonnepanelen weg te houden.

Waarom nestelen vogels zich onder je zonnepanelen?

Vogels hebben een voorkeur voor een warme en beschutte plek om te broeden. De ruimte onder de zonnepanelen biedt deze ideale omstandigheden. In het voorjaar vliegen vogels af en aan om takken, bladeren en ander nestmateriaal te verzamelen om hun nest te bouwen. Hierdoor kan de tussenruimte onder de zonnepanelen steeds verder worden opgevuld. Dit kan leiden tot een verminderde ventilatie, waardoor het rendement van je zonnepanelen kan dalen. Daarnaast kan het brandgevaar vergroten doordat er te weinig ventilatie is en sommige vogels aan de kabels pikken, waardoor deze beschadigd raken.

De gevolgen van nestelende vogels onder je zonnepanelen

Het nestelen van vogels onder je zonnepanelen kan leiden tot verschillende nadelen, waaronder:

 • Rendementsverlies
 • Brandgevaar (gebrek aan ventilatie)
 • Schade aan de zonnepanelen
 • Rommel in de dakgoot
 • Geluidsoverlast

Oplossing 1: Birdstop

Birdstop is een kunststof raster dat speciaal ontworpen is om om je zonnepanelen heen te worden bevestigd met behulp van clips. Het installeren van Birdstop kan door zowel de huiseigenaar zelf als door een erkende installateur worden gedaan. Eenmaal geplaatst, hoef je jarenlang niet meer naar Birdstop om te kijken.

Het gebruik van Birdstop biedt verschillende voordelen, waaronder het verminderen van het risico op brand, het vermijden van hoge kosten als gevolg van schade, het verminderen van geluidsoverlast, het verhogen van het rendement van je zonnepanelen, het voorkomen van rommel in je dakgoot en het beschermen van je zonnepanelen tegen schade. Een stapsgewijze handleiding voor het installeren van Birdstop is te vinden via de bijgevoegde link of video.

Oplossing 2: Gootdrain

Ook gootdrain is een handige oplossing om vogels te weren bij zonnepanelen en dakgoten. Het bestaat uit een rol kunststof raster dat gemakkelijk op maat kan worden geknipt en onder de zonnepanelen of in de dakgoot kan worden bevestigd met bijvoorbeeld tie-rips. Naast het voorkomen van nesten van vogels, voorkomt gootdrain ook dat takjes, bladeren en ander vuil zich ophopen in de dakgoot en verstoppingen veroorzaken. De installatie van gootdrain is eenvoudig en kan in slechts enkele minuten worden voltooid. Het is een goedkope en effectieve manier om de overlast van vogels te verminderen en schade aan zonnepanelen en dakgoten te voorkomen.

Oplossing 3: Solarguard

Solarguard® Pro Panel Protection is een vogelweringssysteem dat speciaal is ontworpen om schade, brandgevaar en rendementsverlies aan zonnepanelen te voorkomen. Het systeem is geschikt voor opdak zonnepanelen en kan op elke dakpan worden gemonteerd. Door het voorkomen van nestelende vogels onder de zonnepanelen blijft het rendement van de panelen optimaal en wordt schade voorkomen.

Het Solarguard® Pro Panel Protection systeem is eenvoudig en snel te installeren dankzij de verbeterde bevestigingsklemmen. De klemmen zijn universeel toepasbaar en kunnen snel op maat worden gemaakt om de installatietijd te verminderen. De kamlengte is verlengd naar vijftien centimeter en voorzien van extra stevigheid voor een nog betere bevestiging. Alle twintigmeter-systemen worden geleverd inclusief vier hoekstukken en bevestigingsmateriaal. Bij grote projecten worden voordeelverpakkingen gebruikt om afval en opslagruimte te verminderen. Solarguard® Pro Panel Protection biedt installateurs en eindgebruikers een betrouwbare en duurzame oplossing voor vogelwering bij zonnepanelen.

In deze blog hebben we verschillende oplossingen besproken om vogels te weren bij zonnepanelen, waaronder Birdstop, Gootdrain en Solarguard® Pro Panel Protection. Het is belangrijk om vogeloverlast bij zonnepanelen te voorkomen, omdat dit schade, brandgevaar en rendementsverlies kan veroorzaken. Door gebruik te maken van een van deze vogelweringssystemen, kan dit voorkomen worden en blijven je zonnepanelen optimaal functioneren. Kies het systeem dat het beste bij jouw situatie past en geniet jarenlang van zorgeloos gebruik van je zonnepanelen.

Vogelwering zonnepanelen assortiment:

 • Birdstop – per meter – zonnepaneel bescherming

  4,95
 • Birdstop XL – per meter – zonnepaneel bescherming

  7,75
 • Birdstop – Bevestigingsclip

  0,50
 • Birdstop – Hoekstukken

  4,25

Share this post

Toegevoegd aan winkelmand: