Worteldoek

Het korte antwoord: het is in alle opzichten beter dan normaal worteldoek. Het langere antwoord is dat standaard worteldoek geweven wordt met dunne strookjes kunststof, en non-woven is een wirwar aan samengeperste kunststof vezels waardoor het uit 1 groot stuk bestaat. Dit heeft als voordeel dat het veel sterker en steviger is in dezelfde gewichtsklasse als het geweven worteldoek. En niet alleen is het sterker, maar het laat ook nog eens veel makkelijker water door.
Elk project is anders en elk worteldoek heeft zo weer z’n voordelen ten opzichte van anderen. Doorgaans volstaat ons standaard 100 grams worteldoek voor de meeste mensen, maar des te groter je project des te eerder je uit zult komen op een zwaarder doek. Bijvoorbeeld als je weet dat er veel stress op het doek komt te staan, bijvoorbeeld bij autopaden en/of wegen of omdat je het doek strak gespannen aan het oppervlak legt, dan kan het baten om te investeren in een sterker doek.
We raden aan om grondpennen te gebruiken en deze rondom om de meter te bevestigen. De lengte die je nodig hebt is afhankelijk van het soort grond. Bij stevige klei grond volstaat een korte lengte, bij een zachtere grondsoort is een langere grondpen nodig.
De meeste van onze producten zitten op rol en zijn beschikbaar in meerdere breedtes. De keuze varieert van 0,5m tot zo’n 5m, en welke maten er precies zijn is per product anders. Voor de lengte heb je de keuze uit een aantal veel voorkomende maten.
Jazeker, al onze worteldoeken laten gewoon prima water door. Mocht je toch je twijfels hebben, kun je altijd voor ons non-woven worteldoek gaan. Deze heeft een hogere waterdoorlatendheid dan het standaard worteldoek.